AZ MTA ITI ARCHÍVUMÁNAK AKTUÁLIS HÍREI

 

A 2011-BEN EDDIG FELDOLGOZOTT FONDOK:

92. FOND: KLANICZAY TIBOR IRODALOMTÖRTÉNÉSZI HAGYATÉKA

94. FOND: AZ IRODALOMTÖRTÉNETI KÖNYVTÁR-SOROZAT DOKUMENTUMAI

98. FOND: KERÉNYI FERENC IRODALOMTÖRTÉNÉSZI HAGYATÉKA

99. FOND: BODNÁR GYÖRGY IRODALOMTÖRTÉNÉSZI HAGYATÉKA

101. FOND: KÓKAY GYÖRGY IRODALOMTÖRTÉNÉSZI HAGYATÉKA

102. FOND: AZ MTA TEXTOLÓGIAI BIZOTTSÁGÁNAK IRATAI 1960 ÉS 1978 KÖZÖTT

 

GYAKORLATI TUDNIVALÓK : Az MTA ITI Archívumának anyaga - a feldolgozás készültségi szintje miatt és a rendelkezésre álló hely szûkössége miatt - egyelõre zárt a kutatók elõtt. E honlap elindítását azonban többek között épp ez a szükséghelyzet indokolta, így a feltárt dokumentumoknak legalább egy része a folyamatos munkák alatt is virtuálisan látható, illetve a fondok tartalma áttekinthető legyen. A kutatási lehetőség azonban - ha korlátozottan is -, de adott. Ennek módja, hogy az e honlap főlapján elérhetõ fondcsoportok listája alapján a teljes tartalomról és a jelzetekről is tájékozódni lehet, de ennél bõvebb felvilágosítás is kapható ezen az e-mail-címen. Az előzetesen megrendelt anyagok az Intézet Eötvös Könyvtárának olvasótermében tanulmányozhatók. Célunk az, hogy a teljes feldolgozási szint eléréséig is megteremtsük annak lehetõségét, hogy a már elkészült részek az Adatbázisokban való előzetes tájékozódást követően a dokumentumok megtekintését lehetővé tegyük, s kívánság szerint xerox-másolatok formájában, azok megrendelésével és elkészítésével közvetlenül is kutathatók legyenek .

Vissza a fõlaprait

Utoljára frissítve:

2011. július 28.

Az MTA ITI Archívuma folytatja dokumentum-digitalizálási programját, melynek során elsősorban a Kézirattár írói levélggyűjteményét, valamint a Fotótár anyagát alakítja át digitalizált formára. Ezt lehet majd folytatni az irodalomtörténészi levelezések bevonásával.

Mindennek eredményeként ezek az értékes gyűjtemények elérhetők lesznek helyben olvasható CD-könyvtárakban, valamint egy részük az Archívum honlapjának oldalain.